جستجو
جستجو
مزایا و معایب بسته بندی مواد غذایی با مقوا و پلاستیک

مزایا و معایب بسته بندی مواد غذایی با مقوا و پلاستیک

بسیاری از رستوران ها و شرکت های بسته بندی مواد غذایی برای همسو شدن با ارزش های اجتماعی جدید ( حفاظت از محیط زیست ) سعی در پایدارتر شدن بسته بندی های مواد غذایی خود دارند. و به جای بسته بندی پلاستیکی به بسته بندی کاغذی روی می آورند. با این حال، روی آوردن به کاغذ مشکلات زیست محیطی خود را نیز دارد.

 به عنوان مثال، تولید مقوا به مقدار آب زیادی نیازمند است. انتشار گازهای گلخانه ای ایجاد می کند و در صورت عدم تامین منابع پایدار، خطر جنگل زدایی را به دنبال دارد. علاوه بر این، اگر با مواد غذایی یا زباله های دیگر آلوده شود، بازیافت آن دشوار است.

 بنابراین، آیا کاغذ و مقوا نسبت به پلاستیک، واقعا دوستدار محیط زیست هستند؟ آیا بیوپلاستیک می تواند پاسخی برای همه مشکلات پایداری باشد؟ در این مقاله، مزایا و معایب بسته بندی مواد غذایی با مقوا و پلاستیک را بررسی می کنیم.

پلاستیک

پلاستیک به طور تصادفی در سال ۱۹۰۷ به وجود آمد، اما در حدود دهه ۱۹۵۰ زمانی که پلی اتیلن با چگالی بالا ساخته شد، محبوبیت پیدا کرد. پلاستیک ها از سوخت های فسیلی ساخته می شوند. که به وضوح یک منبع تجدید ناپذیر هستند. تخمین زده می شود که ۴ درصد از تولید نفت جهان به عنوان ماده اولیه برای تولید پلاستیک استفاده می شود، بنابراین این بدان معناست که پلاستیک اغلب از نظر تجدید پذیری و پایداری به عنوان ماده ضعیفی در نظر گرفته می شود.

در سال‌های اخیر گزارش‌های مختلفی از منابع معتبری مانند مک‌کینزی منتشر شده است که نشان می‌دهد پلاستیک در مقایسه با سایر مواد مانند کاغذ مزایای خاصی را نیز به همراه دارد. پایدارترین رویکرد این است که به تصویر بزرگتر نگاه کنیم، جوانب مثبت و منفی مواد را با هم مقایسه کنیم و آنها را در شرایطی که از مواد استفاده می شود، ببینیم.

مزایای بسته بندی مواد غذایی پلاستیکی

مزایای بسته بندی مواد غذایی پلاستیکی

اگرچه  ظروف پلاستیکی برای محیط زیست مضر هستند، اما دلایل متعددی وجود دارد که باعث می شود در برخی از موارد دست کشیدن از پلاستیک دشوار باشد. بهتر است قبل از نتیجه گیری با مزایا و معایب بسته بندی مواد غذایی با مقوا و پلاستیک آشنا شویم. در ادامه ابتدا به بررسی پلاستیک خواهیم پرداخت. این موارد به شرح زیر است:

هزینه های کم: پلاستیک ارزان ترین ماده در بین تمام مواد بسته بندی رایج است.

دوام عالی: پلاستیک ها به راحتی شکسته نمی شوند و آسیب نمی بینند. و می توانند در برابر سقوط یا ضربه های خفیف بدون آسیب مقاومت کنند. بنابراین محافظت عالی را ارائه می دهند. بسته‌بندی‌های پلاستیکی معمولاً هنگام چیدن روی هم آسیب نمی‌بینند و حمل و نقل محصولات را آسان‌تر می‌کنند.

ماندگاری طولانی: پلاستیک ها حدود هزار سال طول می کشد تا تجزیه شوند. آنها می توانند برای دوره های طولانی بدون آسیب دوام بیاورند. با این حال، به همان اندازه که این یک مزیت است، یک مشکل نیز دارد.

وزن سبک: اکثر مواد پلاستیکی در مقایسه با مواد جایگزین مانند شیشه و چوب تقریباً هیچ وزنی ندارند. که در کاهش ردپا هنگام حمل و نقل محصولات بسته بندی شده با پلاستیک بسیار عالی است.

تطبیق پذیری عالی: بسته بندی پلاستیکی اشکال مختلفی دارد که می تواند از انواع انعطاف پذیر و سازگار تا انواع محکم و انعطاف پذیر مانند ظروف پلاستیکی متفاوت باشد.

ردپای کم GHG: مک کینزی جایگزین های پلاستیکی و غیر پلاستیکی را برای بررسی تاثیر آزمایش کرد. در میان کاربردهایی که جایگزین‌های غیرپلاستیک در مقیاس مورد استفاده قرار می‌گیرند، پلاستیک‌های مورد بررسی در تحقیقات خود سهم کمتری از GHG ( گاز گلخانه ای ) را در مقایسه با جایگزین‌ها در تقریباً ۹۰ درصد موارد ارائه می‌کنند.

معایب بسته بندی مواد غذایی پلاستیکی

همانطور که در بالا ذکر شد، پلاستیک ها ممکن است چندین مزیت برای مشاغل ایجاد کنند. اما این بدان معنا نیست که باید از معایب آن چشم پوشی کرد. تولید پلاستیک حدود ۳۸۱ میلیون تن است. و ۵ تریلیون قطعه پلاستیکی یا بیشتر، آب های سراسر جهان را آلوده می کنند. با این حال، مصرف کنندگان بیشتری خواستار محتوای بازیافتی در پلاستیک هستند که باعث پیشرفت سریع در بازیافت پلاستیک می شود. برخی از معایب پلاستیک عبارتند از:

وابستگی به سوخت های فسیلی: پلاستیک عمدتاً از سوخت های فسیلی مانند نفت و گاز طبیعی به دست می آید. این مورد به انتشار کربن و وابستگی به منابع تجدید ناپذیر کمک می کند.

ماهیت یکبار مصرف: بخش قابل توجهی از بسته بندی های پلاستیکی برای اهداف یکبار مصرف طراحی شده است. که منجر به تولید بیش از حد زباله و مصرف منابع می شود.

ماندگاری طولانی: تخریب کامل آن ممکن است هزاران سال طول بکشد، و تا زمانی که در طرح بازیافت قرار نگیرد برای محیط زیست مضر است.

غیرقابل تجزیه زیستی: بیشتر پلاستیک ها زیست تخریب پذیر نیستند، به این معنی که در محیط باقی می مانند و می توانند در طول زمان انباشته شوند و بر آلودگی دریاها و دیگر زیستگاه ها در سراسر جهان بیفزایند.

شستشوی شیمیایی: برخی از انواع بسته بندی های پلاستیکی، به ویژه آنهایی که با افزودنی های خاصی ساخته شده اند، در صورت استفاده در اطراف غذا و نوشیدنی ها می توانند خطرات بالقوه ای برای سلامتی داشته باشند.

کاغذ و مقوا

هم کاغذ و هم مقوا توسط بسیاری از برندها به عنوان راه حلی سریع برای کمک به دستیابی به اهداف کاهش استفاده از پلاستیک دیده می شوند. با توجه به رشد انفجاری تجارت الکترونیک در سال گذشته در میان عوامل دیگر مانند برگزیت و همه‌گیری، ما در حال حاضر با کمبود مقوا مواجه هستیم زیرا تقاضا برای مقوای راه راه  از ظرفیت کارخانه‌های کاغذ فراتر رفته است.

بسیاری از کسب‌ و کارها به کاغذ روی می‌آورند، زیرا اگر به اقیانوس و آبراه‌ها راه پیدا کند، تأثیر دراز مدت کمتری بر محیط‌ زیست دارد. نه تنها این دلیل، بلکه در کشورهای اروپایی با اعمال مالیات ۲۰۰ پوندی بر تن که در سال ۲۰۲۲ بر روی هر بسته بندی پلاستیکی حاوی کمتر از ۳۰ درصد محتوای بازیافتی لازم الاجرا شد، کسب و کارها را بیشتر وادار کرد تا میزان استفاده از پلاستیک بکر را کاهش دهند یا به کاغذ تغییر دهند.

و در ایران نیز به دلیل تغییر نگرش مردم ( مشتری ها ) استفاده از کاغذ و مقوا برای بسته بندی مواد غذایی، به ویژه فست فودها رو به افزایش است.

مزایای کاغذ و مقوا برای بسته بندی مواد غذایی

مزایای کاغذ و مقوا برای بسته بندی مواد غذایی

آیا کاغذ پایدارتر از پلاستیک است؟ استفاده از مقوا به طور قطع مزایای خود را نسبت به جایگزین پلاستیکی دارد. برخی از این موارد عبارتند از:

قابل بازیافت: مقوا از خمیر چوب تجدیدپذیر (فرآوری شده به کاغذ کرافت) یا مواد مقوای بازیافتی تهیه می شود. این بدان معناست که نرخ بازیافت بالای ۸۵.۸ در اروپا دارد، در حالی که پلاستیک بیشتر به محل دفن زباله فرستاده می شود.

پایدار: مقوا مزیت پایداری واضحی نسبت به پلاستیک دارد، زیرا زیست تخریب پذیر است و خیلی سریعتر تجزیه می شود.

قابل استفاده مجدد: یکی از بزرگترین مزیت ها این است که جعبه های مقوایی را می توان دوباره استفاده کرد و با انعطاف پذیری گوشه های جعبه ها، می توان آنها را در صورت عدم استفاده جمع کرد.

چاپ و طراحی: به راحتی می توان روی مقوا چاپ زد. و آن را برای اهداف بازاریابی، نام تجاری و تبلیغاتی عالی کرد.

صرفه جویی در هزینه: خرید مقوا به صورت عمده می تواند به دلیل قابلیت استفاده مجدد، باعث صرفه جویی در هزینه های خوبی برای تجارت شما شود.

ذخیره سازی طولانی مدت: تا زمانی که مقوا از آب محافظت می شود، مقوا را می توان برای مدت طولانی نگهداری کرد.

معایب استفاده از کاغذ و مقوا برای بسته بندی مواد غذایی

اگرچه بسیاری از رستوران ها و شرکت‌های مواد غذایی در حال تغییر بسته بندی های خود از محصولات پلاستیکی به محصولات کاغذی مانند مقوا هستند، مهم است که بدانیم مقوا نیز مشکلات زیست‌ محیطی خاص خود را دارد.

دوام کمتر: مقوا نسبت به پلاستیک از دوام کمتری برخوردار است و می تواند در معرض آسیب های کپک، آتش و رطوبت هوا باشد.

مشکلات چیدمان: مقوا به اندازه پلاستیک قادر به تحمل وزن نیست و بنابراین نمی توان به راحتی و بدون شکستگی روی هم چید.

آسیب رطوبت: مقوا برای ضد آب و هوا بهترین گزینه نیست زیرا آب و انواع دیگر مایعات به داخل جعبه نفوذ می کند و به محتویات داخل آن آسیب می رساند.

نرخ بازیافت: کاغذ را نمی توان تا بی نهایت بازیافت کرد، گفته می شود که فقط می توان آن را ۵-۷ بار قبل از اینکه الیاف خیلی کوتاه شود، بازیافت کرد.

انرژی مصرف شده در طول تولید: مطالعه Boustead Consulting & Associates نشان داد که تولید ۱۰۰۰ کیسه کاغذ، ۳.۴ برابر بیشتر از پلاستیک سنتی به انرژی نیاز دارد.

ردپای بزرگتر در حین حمل و نقل: از آنجایی که پلاستیک سبکتر و نازکتر از مقوای جایگزین است، ردپای لجستیکی مواد مبتنی بر کاغذ بیشتر است.

جنگل زدایی جهانی: کاغذ از درختان ساخته می شود که یک منبع تجدید پذیر است. اما  سرعت رشد دوباره ی درختان بسیار عقب تر از میزان قطع درختان جهت تولید کاغذ و مقوا است.

 

معایب استفاده از کاغذ و مقوا برای بسته بندی مواد غذایی

در پایان، همه چیز به آنچه ارسال می کنید و محتوای سنگین بستگی دارد. جعبه های مقوایی می توانند یک راه حل مقرون به صرفه عالی باشند زیرا می توان از آنها دوباره استفاده کرد. همچنین به طور کلی برای محیط زیست بهتر از جایگزین پلاستیکی هستند. با این حال، همانطور که در مورد آن بحث شد، ممکن است نتواند وزن محتوا را تحمل کند. و مناسب ترین انتخاب برای رستوران ها و مغازه های فست فود فروشی، ستفاده ی ترکیبی از بسته بندی پلاستیکی و مقوایی است. 

و با توجه به وزن کم فست فود ها و غذاهای بیرون بر، می توان از جعبه و بسته بندی های کاغذی و مقوایی استفاده کرد. و درنهایت برای جمع بندی و ارسال سفارش هر مشتری از نایلون های پلاستیکی تجدید پذیر استفاده کرد. تا بتوان مقدار زباله های پلاستیکی را به حداقل رساند.

امیدوارم مطالب موجود در این مقاله ( مزایا و معایب بسته بندی مواد غذایی با مقوا و پلاستیک ) براتون مفید بوده باشه. لطفا نظرات و تجربه های خودتون رو با ما به اشتراک بزارید.

برای دریافت مشاوره ی رایگان یا خرید جعبه پیتزا با ما در ارتباط باشید.

اشتراک گذاری

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
SH.payk

SH.payk

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محبوب ترین ها

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از تخفیف ها و جشنواره های فروش ویژه در خبرنامه ی رئال پک عضو شود.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم ورود به رئال پک

ابتدا باید وارد حساب کاربری خود شوید

کاربر جدید هستید؟ ثبت نام در رئال پک